Zoek foto - image

Geavanceerd zoeken

Bookmark and Share

Veel gestelde vragen

- Wat zijn stock-foto's?
Stockfoto's zijn foto's die gemaakt zijn zonder opdracht en die worden aangeboden om te verkopen en die vrijgegeven worden voor bepaald gebruik.

- Wat is het bestandsformaat van de foto’s die worden geleverd?
Wij leveren de foto's in JPG-formaat.

- Wat is de bestandsgrootte van de foto's die worden geleverd?
De bestandsgrootte varieert tussen de 2 en 8 MB, afhankelijk van het onderwerp.

- Wat zijn de afmetingen van de foto's die worden geleverd?
De meeste foto's zijn 3888 bij 2592 pixels. Dit komt bij 300 dpi overeen met:
32,92 x 21,95 cm (12,96 x 8,64 inch). En bij 600 dpi met 16,46 x 10,97 cm (6,48 x 4,32 inch). Indien het formaat (aantal pixels) van een foto afwijkt, staat dit altijd vermeld bij de desbetreffende foto.


- Verkopen jullie ook foto's van andere fotografen?
Wij leveren alleen eigen werk. Het voordeel hiervan is dat wij te allen tijde weten hoe de foto tot stand is gekomen. En dus kunnen wij ook garanderen dat het om rechtenvrije foto’s gaat.

- Waarom hanteren jullie een vast bedrag ongeacht de foto?
Om alles eenvoudig en gebruiksvriendelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om een vaste prijs te hanteren voor alle foto’s ongeacht het formaat of het onderwerp.

- Welke type foto's (onderwerpen) verkopen jullie?
Wij hebben voornamelijk flora-, fauna- en landschapfoto’s. Van deze onderwerpen kunnen wij garanderen dat ze rechtenvrij zijn i.t.t. bijvoorbeeld foto’s van personen.

- Verkopen jullie ook foto's met personen daarop?
Nee, wij verkopen geen foto's met (herkenbare) personen daarop.

- Verkopen jullie zwart-wit foto's?
De orignelen zijn allemaal in kleur. Wij kunnen deze echter op verzoek wel bewerken tot zwart-wit foto’s en aan U leveren.

- In welke landen zijn de foto's genomen?
De meeste foto’s zijn genomen in Noord-West Europa (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk). Een kleiner gedeelte van de foto’s is genomen in Zuid-Europa (Spanje, Italië).

- Hoe worden de bestanden geleverd?
In principe worden de foto’s aangeleverd via email. Indien de bestandsgrootte dit niet toelaat leveren wij de foto’s via een beveiligde lokatie op onze website. U wordt hierover altijd geinformeerd. Indien gewenst kunnen wij Uw foto’s ook branden op een cd/dvd en aan U opsturen. Hiervoor rekenen wij echter wel een meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden.

- Mag ik de foto's die ik heb gekocht weer doorverkopen?
Het is niet toegestaan om onze foto’s door te verkopen aan anderen. Zie hiervoor onze gebruiksvoorwaarden. U mag de foto’s uiteraard wel bewerken voor het doeleinde waarvoor U ze wilt gebruiken.

- Is het mogelijk het exclusieve recht op een foto te verkrijgen?
Indien een foto nog niet door iemand anders is besteld kunt U de rechten van de foto van ons kopen. Wij verwijderen de foto dan direct van de site. Mocht een foto al wel door iemand anders zijn besteld, dan kunt U uiteraard ook de rechten van de foto kopen, U hebt dan echter alleen niet meer het exclusieve recht op die foto. Ook in dit geval wordt de foto verwijderd van de site en niet meer verkocht aan anderen. Informeer naar de mogelijkheded en tarieven.

- Ik ben niet tevreden met de foto, kan ik dan mijn geld terugkrijgen?
De foto’s op de site geven een duidelijk beeld van het product dat U koopt en wijken niet af van het product dat wij U opsturen (m.u.v. het watermerk). Bovendien is er voor ons geen enkele garantie dat U de foto niet alsnog gebruikt.

- Zijn de foto's bewerkt?
Nee, wij hebben de foto’s niet bewerkt. De bestanden die U krijgt aangeleverd zijn de originele foto’s rechtstreeks vanaf de chip van de camera. Bij ons dus geen trucage of gephotoshopte foto’s op de orginele foto's. Wel laten wij zien wat er mogelijk is met een foto:
- Zwart-wit
- Sepia
- Van Gogh-stijl
- Cartoon-stijl
- Aquarel-stijl


- Hoe kan ik de foto's betalen?
Nadat U bij ons foto’s heeft besteld, krijgt U van ons een bevestigingsmail met daarin de factuur en de benodigde gegevens om deze te betalen. Na ontvangst van Uw betaling krijgt U binnen 2 werkdagen van ons de bestelde foto’s aangeleverd.

- Ik zie een watermerk in de voorbeeld-foto, zit deze ook in het orgineel?
Uiteraard zit het watermerk alleen in het voorbeeld om diefstal en misbruik te voorkomen.

- Wat is de doelgroep van onlinestockfotos?
Wij richten ons met name op ZZP'ers, het MKB en de particulier die bijvoorbeeld voor een website illustratiemateriaal nodig hebben.

- Waarin onderscheiden jullie je ten opzichte van andere stock-fotowebsites?
Wij bieden een zeer gebruiksvriendelijk zoeksysteem. Uitgebreide beschrijvingen bij de foto's. U heeft geen account nodig en kunt dus meteen beginnen met bestellen. Wij vinden de kwaliteit van de foto’s belangrijker dan de kwantiteit. Wij (de fotografen) beheren zelf deze site. Voor vragen over foto’s kunt U dus direct bij ons terecht en hoeft U niet via een tussenpersoon.
 

Foto Gallery

In het onderstaande foto-overzicht ziet u een selectie van onze stock-foto's.